Arriba l’època que majoritariament hi han dies de vacances, de descans i molt dubtes de què podem fer amb les mascotes; les portem de viatge amb nosaltres? Portem a residència? Deixem a un familiar?, …

Primer de tot , és important sapiguer com podrà reaccionar la nostra mascota segons el seu caràcter a canvis, si accepta anar amb cotxe, avió, tren, … Existeixen vitamines naturals per relaxar que poden anar molt bé en casos d’animals més nerviosos. També feromones ambientals per al nou entorn. Mai forçar a l’animal, deixar investigar el nou ambient i crer un ambient natural alhora d’arribar al destí.

AVE-AVIÓN-1024x696

En el cas de marxar en transport públic (tren, avió, autocar, …) s’han de tenir en compte les normes que cada companyia té; mides de transportins, documentació a presentar, etc.  Us heu d’informar amb antel.lació per evitar problemes.

En cas de viatjar fora del país, heu d’anar SEMPRE amb passaport. Aquesta documentació us permetrà viatjar amb tota la informació sanitària a mode internacional. No s’ha de renovar i té més validessa que la cartilla sanitària. En molts païssos a més, es necessari presentar també certificat oficial veterinari,anàlisi de anticossos de la ràbia, etc. Us haureu de documentar bé al consulat del país al que viatjareu.

En cas de deixar-lo amb algún familiar o amic no fer-ho de cop, es a dir, anar deixant-ho a estonetes perque crein un “ambient amigable”. Deixar sempre també els seus estris (menjadores, manteta, joguina, menjar habitual, …)També documentació sanitària, informe, en cas de haver alguna malaltia crònica, per si es necessària l’assistència veterinària en absència del propietari.

Amb els felins, el més recomable es que la persona responsable durant els dies de vacances sigui la que acudeixi al domicili, d’aquesta manera no s’estresarà tant, degut a que els gats son molt sensibles a canvis.

Si la vostra decisició a  optat per la residència us recomanem que si encara no es de la vostra confiança, aneu abans, sense avís previ, a valorar les instalacions, personal i us informeu del funcionament d’aquesta (si heu de portar el menjar, hores de passeig diari, etc).

Si teniu dubtes a acalarir no dubteu en consultar-nos i … Bon viatge !!