A tenir present...

En aquesta secció et donem alguns consells, recomanacions i algunes explicacions sobre temes que potser desconeixies. Recorda sempre solventar dubtes o aclaracions amb un professional.

RECOMANACIONS

Pot ser de dos tipus: seca i humida.

  • SECA: Pinsos comercials equilibrats.
  • HUMIDA: Menjar cassolà basat en carn, verdures, arròs,  pasta, … o  be,  llaunes comercials preparades sense excès de greixos.

Hauràn d’escollir el tipus d’alimentació segons les característiques de l’animal. El número d`ingestes dependrà de l’edat de l‘animal, tamany, activitat, …
Evitar fer canvis bruscos de dieta. S’ hauràn de fer paulatinament en uns 4-7 dies.
Les restes de menjar i ossos estàn absolutament contraindicats.
Sense la supervisió veterinària no s’aconsella donar suport de vitamines o suplements alimentaris.

Haurà de raspallar i netejar l’animal de manera regular, d’aquesta manera es retira el pèl mort i evitem formació de nussos en animals de pèl llarg.

Desparasitació:

Es molt important mantenir net de paràsits a l’animal ja siguin interns (paràsits intestinals) i  externs (puces i paparres).
Per això existeix al mercat una gran varietat de productes adequats segons les necessitats, es aconsellable consultar al veterinari.
S’aconsella desparasitar intestinalment i externament de manera regular segons la indicació del fabricant.

VACUNES

Fins que no estigui totalment vacunat i passats 10-15 dies no el tregui a passejar i cal evitar el contacte amb altres gossos especialment aquells que no estiguin vacunats.
Les vacunes que apliquem als gossos són:

  • PARVOVIROSI
  • BROM
  • HEPATITIS CANINA
  • LEPTOSPIROSI
  • RÀBIA
  • TOS DE LES GOSSERES

Les vacunes que apliquem en gats són:

  • CALICIVIRUS
  • CLAMIDIA
  • PANLEUCOPENIA
  • RINOTARQUEITI
  • LEUCÈMIA FELINA
  • RÀBIA

La clínica els ofereix la possibilitat de posar el microxip i d’aquesta manera indentificar-lo d’una manera ràpida.  La lectura del microxip es fa amb un lector que es dispossa  en clíniques veterinàries i societats protectores i som els que tenim la base de dades per accedir.

Així mateix,  en cas d’haver perdut la vostra mascota i porta microxip, heu d’avisar inmediatament a l’arxiu d’identificació que funciona les 24 hores del dia trucant al 902170401,  donant les dades de l’animal , número de microxip i telèfon actualitzat de contacte.

Si heu de modificar qualsevol dada de la vostra mascota que porta microxip : telèfon , adreça, canvi de propietari etc, haureu de presentar-vos a la clínica per gestionar el tràmit.

En  general, els gossos assoleixen la maduresa sexual sobre els 8 mesos depenent del tamany o raça i son actius tot l’any, poden fer marcatges territorials, mostrar actituts  dominants o agressives amb altres mascles. Les gosses maduren sobre els 8 mesos i són actives cada 6 mesos aproximadament. El zel de la gossa dura unes tres setmanes, en les quals té dies fèrtils i està receptiva.

Els gats assoleixen la maduresa sexual sobre el  6 mesos i son actius tot l’any; les gates poden ser actives a partir dels 6 mesos i tenen zels continus i variables, estacionats normalment de gener a octubre.

Com a professionals sempre aconsellem l’esterilització  tant en mascle com en femella i evitar problemes comportamentals, tumors mamaris, pseudogestacions, infeccions de matriu, tumors prostàtics i superpoblació.

Consulta’ns en cas de dubtes.

OBLIGACIONS LEGALS

La identificació és obligatòria a Catalunya segons decret 328/1998 del DOGC del 24.12.1998. Si heu de modificar qualsevol dada de la vostra mascota que porta microxip: telèfon , adreça, canvi de propietari etc heu de trucar al telèfon 934189294 on us informaran del que heu de fer exactament segons cada cas.
Clínica veterinaria La Mola informa als seus clients la obligatorietat per part del propietari de donar d’alta al seu gos al cens caní de l’ajuntament corresponent.

En el cas dels animals a censar a Terrassa, per donar-lo d’alta cal anar a INSAV, carrer unio 36, i per més informació trucar al 010.