S’avenen dates de festes, petards, jocs artificials que són un autèntic malson per la majoria de les nostres mascotes. Us donem alguns consells per soportar una mica millor aquestes nits de revetlles.

Si l’animal és molt nerviòs i porta molt malament aquestes festivitats , aconsellem uns dies abans preparar un petit racó per a ell o ella, el més resguardat possible dintre de la llar; a un bany, una habitació interior, a la cuina, … intentar que mai  siguin habitacles que tinguin accès a l’exterior.  Posar aigua,  la seva joguina, cabàs , manteta,… d’aquesta manera s’asentiràn proteguits. En aquests dies anteriors administrarem també , segons la recomanació individual  de les notres veterinàries, un tranquilitzant natural, a base de aminoàcids, GABA i vitamines que ajudaràn a la nostra mascota en situacions de estrès. Hi han altres medicacions d’ efecte sedant que s’intentaràn evitar degut petits efectes secundaris i seràn receptats sempre sota prescripció veterinària.

Aconsellem també posar fermonones ambientals per donar un ambient de tranquil.litat, en spray o en difusor a la zona on l’animal estigui.

El dia de la festivitat s’han de tancar persianes, finestres  i portes d’accès a l’exterior, aïllant d’aquesta manera el soroll en la mida de lo possible.

No renyar mai a l’animal. Poden bordar, tremolar, amargar-se, … no forçar situacions que l’animal pugui sentir por i intentar donar tranquilitat, acariciant-lo, i parlant en to de veu tranquil.