Estem entrats a l’estiu, temps  de gaudir de més hores de sol, temps de vacances, … però com influeix en les notres mascotes o què tenir molt present en aquesta època de l’any.

Primer de tot, s’ha de tenir molt present que les temperatures en la zona la qual vivim acostumen a ser força elevades, per tant s’ha de tenir molt acura amb possibles cops de calor. Es poden evitar  en gran mida si no es  fa el  passeig  al nostre gos en hores fortes de calor del dia (entre les 13hores i les 19 hores ), refrescar amb spray,  a una font ,  al riu, .. durant passejades de llarga durada i portar una abeuadora portàtil o ampolla d’aigua per hidratar-los.

A l’estiu també gaudim de dies de platja, en el cas de que el vostre gos es fiqui al mar, s’aconsella esvandir bé desprès de la jornada amb aigua dolça, d’aquesta manera evitareu possibles problemes de pell ocasionats per salnitre del mar.

I per viatjar ? Us trobeu que la vostra mascota es possa nerviòs?

Els gats normalment no porten gairebé que se’ls tregui del seu entorn, es per això que si no podeu evitar viatjar amb el vostre felí, tingueu fermones en spray i ruixeu en el seu transport dies previs i durant el viatje. També hi ha música per calmar a gats , podeu amenitzar estones del viatje escoltant aquesta música. D’aquesta manera podrem mantenir un benestar en en aquests moments estresants per a ells.

Per als gossos també existeixen en forma de spray  i en collar.

No doneu de menjar (ni en gat ni en gos) hores previes al viatje i en cas de marejos, consulteu-nos per poder administrar  medicacions que ajudin  a solventar el problema.

Pareu regularment perque puguin descansar del viatge.

En cas de viatjar en un transport ferroviari o aeri, consulteu normes de la companyia.

Teniu present que les vacunes estiguin al dia, ja que al viatjar us poden demanar  la vigència. Aconsellem també desparasitar abans de viatjar i en zones endèmiques de dilofilària (cuc del cor ) donar el tractament durant tot l’estiu com a prevenció.

I com superar la tornada ?

En època estival passem moltes hores amb les nostres mascotes. Desprès poden patir la” depressió post vacacional”, així doncs,  abans de tornar a la normalitat (en mida del possible)  anirem  habituant a la rutina, deixant estones sols, i fer els àpats i passejos a les hores de la nostra rutina habitual.