Els signes mes freqüents de que la nostra mascota pateix dolor articular  poden ser disminució de la seva activitat (més estona tumbats), pèrdua d’interès en socialibilitzar, falta de higiene, panteix, coixeres, …

Per diagnosticar es fonamental fer una correcta anamnesi amb els propietaris , fer un bon estudi d’exploració, realizar proves dianòstiques com radiografies i fins i tot citologia de líquid sinovial.

Les causes del dolor articular poden múltiples: des de traumatismes,  displasia (de cadera, colze i espatlla), artristis o tendiditis.

Com es pot tractar i pal.liar ? Fer control de dolor en fonamental per la que nostra mascota tingui una bona qualitat de vida, per això els AINE son el pilar principal de tractament analgèsic, els nutracèutics com els condropotectors ajuden a preservar cartílag i poden tenir efecte antiinflamatori. Tenir control del pes de la mascota es imprescindible per a que les articulacions no rebin sobrecàrrega. Les teràpies alternatives com la fisioteràpia i  acupuntura, utilitzant diferents tècniques com làser, hidroteràpia o electroestimulació i  amb  participació activa dels propietaris son una bona manera de que la nostra mascota pugui millorar.