La displasia de cadera és una malaltia òsea produïda per  la malformació de l’articulalció coxofemoral de caràcter hereditari que es desenvolupa amb el creixement de la pelvis de l’animal.

Afecta principalment a races de mida gran  tal com Pastor Alemany, Labrador Retriever, Golden Retriever, San Bernardo, Boxer, …

Sospitem de displasia de cadera quan un animal presenta coixera, dolor pèlvic, té dificultat alhora de aixecarse i  tenen una manera de còrrer o caminar diferent pel dolor que els hi provoca.

otirx

Es aconsellable, a partir del sis mesos d’edat, realitzar una radiografía sota sedació per poder alinear l’ articulació correctament sense provocar-li dolor i  poder visualitzar-la bé, d’aquesta manera posar tractament  a temps per alleugerar els símptomes i pal.liar les molèsties que ocasiona la malalatia.

El tractament pot ser conservador o quirúrgic, tot deprendrà del grau de lesió que presenti. Però sempre s’aconsella condroprotecció o pinsos que continguin un nivell alt de glucosamina.

S’aconsella també controls veterinàris periòdics.