El cop de calor és un accident que malauradament succeeix amb freqüència a l’època estival.

L’animal pateix  pèrdua de glucosa , sals minerals i un aument del ritme cardíac i freqüència respiratoria, podent causar la mort. Els símptomes  més visibles es produeixen amb  panteix exagerat, negativitat al moviment, temblors, cinosis (mucoses blavoses )… La  temperatura corporal  normal es entre 38ºc-39.2ºc, el seu cos està recobert de pèl per lo que la temperatura corporal  puja molt més rapidament davant situacions ambientals d’ altes temperatures, humitat, etc.

Hi han races amb més predisposició a poder patir un cop de calor. Es el cas del braquicèfals, es a dir, animals amb el morro curt (Boxer, Bulldog Frànces i Anglès, Carlins, …)

Com es pot produir?

Deixant a l’animal tancat en un cotxe , lligar-lo a la seva caseta exterior quan fa calor, fent un llarg passeig en dies molt calorosos i a hores fortes de sol, …

 

perro-piscina_d01b48b4981e63d69ca98f3046abd28e6fd08e05

Es per això que us recomanem evitar treure de passeig entre les 12 h i  19h, no deixar sota cap concepte tancat al cotxe, tenir sempre aigua fresca , neta i  a l’abast si està en un pati o jardí i sempre que dispossi de zona d’ombra, per tal d’evitar el cop de calor.

En cas que el cop de calor succeixi s’ha d’actuar rapidament. Possarem a l’animal un lloc lliure de sol directe, donar aigua fresca i neta a poc a poc, evitar que ho faci ràpid, refrescar el cap, aixelles, panxa amb aigua. Una vegada estabilitzat aconsellem la visita al centre veterinari.