Arriba una època de lluir motius nadalencs a la llar, col·locant figuretes de pessebre, boles i tires als arbres, llums de colors, flors típiques nadalenques, … però hem de tenir cura si tenim mascotes ja que poden suposar un “perill”.

Moltes de les nostres mascotes es senten molt atrets per la nova decoració; poden llençar l’arbre de Nadal per la curiositat que els hi supossa, jugar amb  les  figures del pessebre, mossegar el cable de les llumetes o menjar-se  les plantes típiques d’aquestes dates; la flor de Pasqua/ Ponsètia o el grèvol, altament tòxic si s’ingereix, provocant des de problemes digestius, irritacions i fins i tot problemes neurològics.

navidad

Es per això que aconsellem adornar la llar en dies que podem estar atents al “nivell de curiositat” de la nostra mascota per evitar possibles accidents  i  actuar,  i no aconsellem tenir plantes de Nadal.

A part de la escenificació nadalenca de la llar, hem de tenir present que son dies de dinars familiars, on la sobretaula dura hores i abusem en general del menjar. Es aconsellable, per a aquelles  mascotes  que  siguin nerviosos, porucs o  espanatadísos, buscar-li un lloc tranquil de casa on es senti protegit/da evitant l’estrès en la mesura del possible, així com també evitar les panderetes,  espanta-sogres, tambors, etc. Existeixen feromones ambientals per pal·liar els canvis que hi ha en dies tan assenyalats com els de l’època de Nadal.

Tindrem present, per als més golafres, retirar i/o llençar les restes del dinar, intentar tenir la cuina tancada per tal d’evitar que la nostra mascota faci el seu propi banquet i   tenir possibles empatxos, intoxicacions i mals digestius.

Com a resum, us aconsellem; no tenir a casa la flor de Pasqua i en tot cas, tenir-la en un lloc segur on la nostra mascota no pugui accedir, no donar restes del nostre dinar de  Nadal,  torrons , ni xololates ja que resulten tòxics per a ells. Doneu galetes especifiques per a ells i es sentirà un participant més de la festa!!

US DESITJEM  BON NADAL i FELIÇ NOU ANY 2019 !