Què fer i  com actuar quan introduim un membre pelut a casa.

Primer de tot, us aconsellem que passeu pel centre i parlem,  us aconsellem l’animal que creïem que es pot adaptar millor a la vostra vida quotiadiana. Gat, gos, raça, etc. welcome

Es aconsellable que abans de que arribi, habiliteu i busqueu entre tots el lloc adïent per la mascota. Si volem que estigui en un raconet al saló, que dormi a la cuina, a una  habitació, … preparar el seu cabàs, la seva manteta o tovallola i en el cas dels gats també el seu sorral. És important mantenir  i repectar sempre entre tots “l’habitacle” ja que podriem generar confussions  a l’animal.

Existeixen feromones ambientals per posar uns dies abans que arribin  a casa. Generen un ambient de calma per ells, una olor que nomès ells poden sentir” més familiar”.

Quan arribi per primera vegada no s’ha de forçar situacions. Si no vol entrar en una habitació, al balcó, etc, deixar-ho, poc a poc ell o ella aniràn creant la seva adaptació. Si forçem podriem generar pors i/o inseguretat.

Es normal que l’animal senti al principi una certa inseguretat, poc a poc, amb els vostre afecte  s’anirà fent a la familia i amb la llar.

La primera nit, es normal que noteu que ploriqueja. La foscor, la calma en un ambient per ara desconegut, fa que es senti intranquil i busca a la seva mare o germans en el cas dels cadells i en animals adults que han canviat de familia,  busquen la seva zona de confort. Podeu deixar un punt de llum i /o  un  rellotje sota el cabàs, el so de les agulles pot relaxar-los. No es aconsellable portar-lo al nostre llit o  a la nostra habitació (en cas de no voler que sigui la regla a casa). Anirem consolant , fent caricies i calmant a  estones, perque  no es senti abandonat,  però sempre deixant-lo on volem que sigui el seu lloc.

A nivell mèdic, aconsellem sempre una primera visita al veterinari abans de l’introducció  a casa.

Es important valorar l’aspecte general de l’animal, realitzar una visita completa i valorar que no hi haguin paràsits que puguin escampar-se per casa provocant, en moltes ocasions, feines de desinfecció i neteja exhaustiva (en cas de puces ). Pautar desparasitacions i protocols de vacunes.

Ara sou un membre més !! A disfrutar d’aquesta nova etapa!